ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Suplement de discos

Terminals Quartets


Títol: Terminals Quartets
Autor: Bobby Previte
Intèrprets: NYU Percussion Ensemble
So Percussion: Eric Cha-Beach, Josh Quillen, Adam Sliwinski, Jason Treuting, Bobby Pevite
Direcció: Jonathan Haas
Segell discogràfic: Cantaloupe Music

Bobby Previte, que és un bateria, compositor, líder de sessió i improvisador, és reconegut i admirat per les seves inquietuds musicals. En els sues projectes sempre fa gala d’una creativitat estilística que prové de diversos àmbits sonors. Aquesta nova producció del segell discogràfic Cantaloupe Music és podria dir que és una continuació de la gravació que va realitzar per a la mateixa discogràfica en el 2014 amb el nom de Terminals.
En aquesta ocasió Bobby Previte s’ha rodejat d’un grup de percussionistes encapçalats per al NYU Percussion Ensemble i el So Percussion; i per acabar d’arrodonir el grup, ha comptat amb la presència del bateria Jason Treuting.
Terminals Quartets es troba confeccionada per cinc composicions de llarga durada on les textures i les sonoritats de la percussió són les protagonistes de tot el compacte. Al llarg del treball es poden sentir diverses concepcions sonores que van des de la utilització dels elements rítmics dels tambors entrecreuats i de les sonoritats provinents d’elements més brillants com ara els plats o les campanes, la qual cosa permet escoltar graduacions sonores molt riques de les harmonies més estridents fins als passatges més introspectius.
Bobby Previte exhibeix fortes contraposicions de ressonàncies com per exemple en l’últim tema del compacte «Terminal E», que comença amb unes ressonàncies metàl·liques suaus i mentrestant juga amb una sonoritat molt selectiva dels tambors. Cal remarcar que en determinats moments la seva música recorda certes reminiscències de bandes sonores de pel·lícules.
Es tracta d’un enregistrament exigent a nivell d’escolta – de sonoritat i d’acústica-  però no per aquest motiu exempt d’interès musical. Sens dubte, el risc i la improvisació són la matèria primera del projecte.

Text: Joan Carles Abelenda