ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Suplement de discos

Promenade


Títol: Promenade
Autor: Albéniz, Granados, Mompou i Montsalvatge
Intèrprets:
Mireia Fornells Roselló i Joan Miquel Hernández
Nexus Piano Duo
Segell discogràfic: Columna Música

Els pianistes Mireia Fornells i Joan Miquel Hernández, integrants del Nexus Piano Duo, han enregistrat Promenade, el seu segon CD publicat pel segell Columna Música.
Cal fer notar que l’edició del disc està molt ben cuidada: es va enregistrar amb un Steinway & Sons als Estudis Moraleda entre el febrer i el juny de 2016, i la portada del disc mostra una fotografia del Passeig de Gràcia de Barcelona realitzada pel pianista Carles G. Vidiella (feta l’any 1905), extreta a partir d’una placa positiva de vidre estereoscòpica. El so del Steinway és immillorable.
Dit això, i els mèrits a qui pertoqui, aquest disc recull obres de quatre compositors catalans al llarg de quasi un segle: Isaac Albéniz (1860-1909), Enric Granados (1867-1916), Frederic Mompou (1893-1987) i Xavier Montsalvatge (1912-2002).
Tal com sol passar en aquest tipus de propostes, obres transcrites i arranjades per a piano a quatre mans, entre les set composicions hi ha moments de gran energia com ara Sevilla de la «Suite Española, op. 74» d’Albéniz, o En la Aldea de Granados o l’Homenatge a Victòria dels Àngels de Montsalvatge, que et deixen sense respiració en més de un moment. O les breus Comptines de Mompou que només transcorreguts els primers segons de música, l’oient ja capta l’encant i l’audàcia del duo.
Un desitjaria que aquestes genuïnes melodies interpretades per Fornells i Hernández seguissin ad infinitum.
Nexus Piano Duo converteix el piano en un complex instrument tocat per dues persones; d’una banda, el que exposa la melodia que serveix de columna vertebral del tema, i, de l’altra, el que presenta el riquesa tímbrica i els diferents plans sonors simultàniament. Una alternança rica i variada.
Promenade és un disc per gaudir de l’exquisit i admirable art de Nexus Piano Duo.

Text: Marçal Borotau