ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Suplement de discos

The Conference of the Birds


Títol: The Conference of the Birds
Autor: Jonathan Sheffer
Intèrprets: Joyce DiDonato, narradora
Moravian Philharmonic Orchestra
Direcció: Jonathan Sheffer
Segell discogràfic: Navona Records

Jonathan Sheffer“The Conference of the Birds” és una deliciosa obra naturalista composta per Jonathan Sheffer i narrada per la reputada soprano nord-americana Joyce DiDonato. És una obra encarregada pel Festival de Cabrillo de Música Contemporània i editat per Navona Records.
Compositor i director – fundador i director artístic de l’Eos Orchestra de Nova York – Jonathan Sheffer, és un músic eclèctic; la seva activitat professional en ascens abasta el món de la música clàssica, l’òpera, la dansa, el cinema i la televisió. Una de les seves obres més destacables va ser l’òpera que va escriure sobre Gertrude Stein.
A més, a part de les seves activitats en el món de l’art i la cultura, es dedica a la filantropia i l’acció política; Sheffer ha estat un músic actiu, recaptant fons del govern per a la defensa de l’Art. (Aquí, això és impensable)

La Moravian Philharmonic Orchestra, dirigida pel mateix compositor va enregistrar el passat juny de 2015, al Reduta Hall in Olomouc (un teatre del 1770) de la República Txeca, una obra molt original, un conte preciós narrat per la fantàstica soprano nord-americana Joyce DiDonato.
L’extraordinària veu de Joyce DiDonato, abastament coneguda en el món de l’òpera, es posa al servei de la narració d’un text. La seva expressivitat agafa tants registres que l’obra agafa una dimensió absolutament atractiva.
El compositor, que en més d’una ocasió ha confirmat als mitjans que li agrada l’art marginal, podem afirmar, un cop escoltat el disc, que Sheffer treballa incansablement per la qualitat del procés creatiu.
Joyce DiDonato ens explica, amb la seva meravellosa veu, com les ocells de tot el món van a la recerca d’un líder que reforci una nova identitat espiritual. Hi apareixen totes les pors humanes; el missatge és clar: necessitem reflexionar sobre el món actual, sens dubte, i pensar en la naturalesa (el compositor utilitza un conferència d’ocells), perquè ella pot donar-nos moltes solucions.
Un disc molt recomanable!

Text: Marçal Borotau