ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Suplement de discos

Infinite Landscapes


Títol: Infinite Landscapes
Autor: Elliott Miles Mckinley
Intèrprets: Soli Chamber Ensemble
The Martinu Quartet
Segell discogràfic: Navona Records

Infinite LandscapesEl segell Navona Records presenta Infinite Landscapes, un títol evocatiu per al nou disc del compositor Elliott Milers McKinley.
McKinley és un dels fundadors de earWorm, un quartet d’electroacústica que impulsa l’obra de compositors actuals.
Aquest àlbum, produït per la Roger Williams University Foundation que promou la recerca musical, inclou Three Portraits i String Quartet No. 7, dues obres d’un marcat estil nord-americà que inviten a la contemplació, i que val la pena escoltar força vegades perquè a cada nova escolta es descobreixen noves i suggeridores sensacions musicals.
L’obra en tres moviments Three Portraits, per a clarinet, violí, violoncel, i piano, ha estat comissionada pel conjunt de cambra SOLI Chamber Ensemble, amb seu a San Antonio (Texas). Es va enregistrar l’octubre de 2012 al t TNT Productions, a Louisville KY.
Evocativa i suggeridora, com hem dit abans, l’obra Three Portraits és un retrat, quasi poètic, on l’autor mostra la riquesa sonora del “Watercolor” dels tres mesos de l’estiu: juliol, agost i setembre. El seu llenguatge voreja constantment diversos estats d’ànim; la seva música és molt emocional.
La segona obra del disc, String Quartet No. 7, un encàrrec de Martinu Quartet, va ser enregistrat el maig de 2014 a la Czech Academy of Music Recording Studios de Praga (República Txeca). McKinley l’ha escrit en memòria del violista fundador del quartet, Jan Jisa. Els sis moviments del quartet evoquen, amb una gran varietat d’idees musicals, imatges incorpòries que descriuen diferents processos de la naturalesa, com ara llums i ombres o crepuscles d’or-porpra. Es tracta d’una obra molt expressiva que, curiosament, posa molt d’èmfasi en els acords de quintes justes molt ben disposades. Feia temps que no sentia tantes quintes justes, juntes, en una partitura actual.

Text: Carme Miró