ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Suplement de discos

Concerti per due violini


Títol: Concerti per due violini
Autor: Antonio Vivaldi
Intèrprets: Amandine Beyer, Giuliano Carmignola
Gli Incogniti
Segell discogràfic: Harmonia Mundi

Amandine BeyerAmandine Beyer confessa a les notes del disc que enregistrant i interpretant els concerts per a dos violins de Vivaldi se n’adona que el seu amor per aquest compositor es fa més insondable a cada nova experiència. És fàcil d’entendre perquè la seva vinculació amb la música del barroc italià parteix de la construcció d’una posició estètica que la impulsa a la creació artística cada vegada amb més entusiasme i intensitat.
La violinista francesa és una dona molt comunicativa (llegiu l’entrevista que li vàrem fer a Berga), que encomana el seu optimisme al mateix temps que ens dóna a conèixer una forta preocupació per la docència, que, al capdavall, és també una forma de comunicar.
Durant massa temps s’ha tendit a simplificar la música del compositor italià Antonio Vivaldi. I s’han equivocat de mig a mig. Per una banda, cal insistir que encara hi ha molta obra de Vivaldi per recuperar. I per l’altra, la publicació de recents estudis testimonien la qualitat i la complexitat innegable de les obres del músic venecià. Com per exemple aquests concerts per a dos violins que, com diu el violinista Olivier Fourés al llibret del disc, la forma d’aquests doble concerts esdevé un sinònim de duel. Un combat de pensaments virtuosístics que, en escoltar-lo, ens deixa sense alè, corpresos de tanta bellesa.
Amandine Beyer i Giuliano Carmignola confirmen el que ja se sap, que posseeixen una tècnica sense fissures i una soltesa espectacular.
I no es queden enrere el músics que els acompanyen. A Gli Incogniti hi concorren músics dotats d’un virtuós talent. La seva forma d’executar, respiren i assaboreixen la música, és conscienciosa i detallista, així com la seva expressió que desborda joia i vitalitat.
En aquest disc, Gli Incogniti encarna l’apoteosi de l’esperit barroc.

Text: Carme Miró