ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Suplement de discos

Bright Circle


Títol: Bright Circle
Autors: Schubert, Brahms, Del Tredici
Intèrpret: Beth Levin
Segell discogràfic: Navona Records

D’ençà que la pianista nord-americana Beth Levin va fer el seu debut als dotze anys amb la Philadelphia Orchestra, es va obrir al seu davant un futur prometedor. Alumna de Rudolf Serkin a l’Institut Curtis, i també, de Leonard Shure, Dorothy Taubman, i Paul Badura-Skoda, va anar desenvolupant una poderosa tècnica pianística i una personalitat musical i cultural fascinant.
Ha portat la música arreu del món, oferint concerts i donant classes magistrals.
Beth Levin s’ha fet a si mateixa, creixent interiorment, i, tal com ella volia, ha sabut dur a terme un desafiament, no gens menor, com la d’equilibrar una vida musical amb una vida familiar.
Levin no és únicament una prodigiosa comunicadora, és també una enamorada de la lectura, de l’art plàstic i de la cultura en general.
És experta, molt especialment, en el repertori romàntic per a piano; posseeix una gran capacitat per extrapolar la naturalesa musical de l’interior cap a l’exterior perquè la seva habilitat per transformar les emocions sobre el piano és immesurable.
Bright Circle, el seu darrer àlbum enregistrat a Parma Recording, és un magnífic exemple de com conjugar la bellesa de la tradició romàntica des de tres visions diferents.
La pianista nord-americana interpreta la Sonata núm.20, D.959 de Franz Schubert, i  les Variacions i fuga sobre un tema de Händel en Si major, op. 24 de Johannes Brahms -un compositor famós per les transformacions temàtiques -. Ambdós pertanyen a la mateixa tradició del romanticisme alemany, sorgit a les primeries del segle XIX.
L’obra final, Ode to Music de David del Tredici (un compositor actual d’estil neo-romàntic), és una fantasia sobre la cançó «An die Musik» de Franz Schubert. D’aquí, el cercle brillant.
Levin, expansiva, acurada i detallista, ofereix una delicada lectura de bellesa intensa que traspua sensibilitat per tots els porus de la música.
És tot un privilegi poder-la escoltar!

Text: Marçal Borotau