ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Suplement de discos

An Orchestral Journey


Títol: An Orchestral Journey
Autor: Brian Wilbur Grundstrom
Intèrprets: Millennium Symphony
Omega Studios Orchestra
Direcció: Erik Ochnsner, Robert Ian Winstin
Segell discogràfic: Navona Records

Brian Wilbur GrundstromLa melodia segueix tenint un paper preponderant en els gustos d’una bona part del públic melòman. I a les universitats dels Estats Units, es dóna absoluta llibertat per a que els estudiants de composició trobin el seu autèntic llenguatge musical. El públic busca allò que l’interessa i ho pot trobar amb facilitat.
Brian Wilbur Grundstrom, que es va formar com a pianista a Gettysburg College i va estudiar composició amb John David Earnest, compon una música melòdica, agradable, sensible i molt propera. L’oient s’hi enganxa de seguida. Ell diu clarament que el que entén és l’essència de la tonalitat, la relació de tònica i dominant. I aquests elements essencials guien la seva composició. Ha escrit música per a orquestra, òpera, cinema, teatre, cor, piano i conjunts de cambra.
En aquest disc encantador, que té per títol An Orchestral Journey, l’autor inclou cinc obres orquestrals: l’autor inclou cinc obres orquestrals: Contentment, Poem for Orchestra; Jubilation! Dance for Orchestra; Suite for Chamber Orchestra; American Reflections i Chenonceau. Les obres estan ordenades cronològicament.
En aquesta ocasió, la gravació es va realitzar als estudis de gravació de l’Omega Studios, una de les millors escoles d’enginyeria sonora que ofereix els millors serveis per als estudiants. Una escola que busca l’excel·lència dels seus enregistraments musicals. L’autor va escollir la Millennium Symphony i l’Omega Studios Orchestra, les orquestres pròpies de l’escola.
L’autor està interessat en arribar al públic per mitjà dels diferents estats d’ànim. Utilitza l’energia rítmica per expressar alegria i una mètrica molt canviant que crea un cert dinamisme. Les seves orquestracions, certament, ens recorden la música de cinema.
La Millennium Symphony i l’Omega Studios Orchestra, amb els seus directors respectius, han estat a l’alçada del que demana el compositor, i, fins i tot, podem afirmar que els músics han sabut enaltir la seva comesa, ressaltant la sonoritat d’alguns aspectes menors de la instrumentació.

Text: Núria Serra