ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Suplement de discos

A Midsummer Night’s Dream


Títol: A Midsummer Night’s Dream
Autor: Felix Mendelssohn
Intèrprets: Alexander Knox, Ceri-lyn Cissone, Frankie Wakefield
Monteverdi Choir
London Symphony Orchestra
Direcció: Sir John Eliot Gardiner
Segell discogràfic: LSO Live

Ja està disponible el quart disc del Mendelssohn Cycle amb la London Symphony Orchestra, el Monteverdi Choir i els tres joves actors de l’Escola Guildhall dirigits per Sir John Eliot Gardiner. És una actuació històrica del febrer de l’any passat, al Brabican, que commemorava el 400 aniversari de la mort de Shakespeare.
Felix Mendelssohn, admirador de Shakespeare, va compondre l’Obertura en mi major, op.21, una obra que es convertí en una de les seves peces més populars. Era l’estiu de 1826 i en Fèlix només tenia disset anys. Uns anys més tard finalitzà l’obra A Midsummer Night’s Dream, op.61.
L’àlbum conté el disc d’àudio Blu-ray que inclou material addicional de la presentació en concert de El somni d’una nit d’estiu i la Simfonia núm. 1 de Mendelssohn, juntament amb el CD d’alta resolució. No deixa de ser sorprenent que el compositor (tan jove i tan madur) capturés tota la màgia i la frivolitat (l’essència) que va crear Shakespeare.
Cal remarcar que en la versió que presenta Gardiner hi ha alguns moviments escurçats.
La preparació acurada de l’orquestra, la sensacional London Symphony Orchestra, i la profunda comprensió de la partitura que ha fet Sir John Eliot Gardiner amb absolut mestratge i inspiració són ideals per a la música de Mendelssohn. Destaquen els setinats matisos del vent de l’orquestra, i l’expressivitat de la corda és d’una corporeïtat sonora remarcable. Després apareixen les veus del Monteverdi Choir que eleven la màgia, especialment, en la cançó de bressol de les fades de Titània.
Els actors mostren en les seves narracions un lirisme apassionat i ric en colors i matisos. Unes veus amb autèntica musicalitat.
El Mendelssohn Cycle és, de fet, un monument a la música romàntica, un projecte creat per transmetre el profund sentiment de l’obra de Felix Mendelssohn. És meritòria la tasca àrdua de Gardiner per lliurar El somni d’una nit d’estiu amb una depurada expressió i un equilibri sonor.
Sir John Eliot Gardiner deixa constància de tot el seu saber musical i de la seva àmplia experiència en la interpretació d’aquest repertori.

Text: Marçal Borotau