ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Cròniques

Savonlinna Opera Festival-I


El Savonlinna Opera Festival va iniciar les primeres representacions a principis del segle XX. L’any 1907, Finlàndia va escollir democràticament el seu Parlament per sufragi universal; les dones van anar a votar.
Aino Ackté, reputada soprano i gran patriota, es va adonar del potencial d’Olavinnlina Castle, construït l’any 1475, per representar funcions operístiques.
Un lloc màgic, de bellesa sobrenatural, va ser l’escenari perfecte per a la música finlandesa que, en aquells moments, començava a emergir. El primer Festival d’òpera es va consolidar l’any 1912.

Savonlinna Opera Festival

Fotografia © Sonograma Magazine

És per aquest motiu que el proper any se celebrarà el centenari del compromís que va prendre la soprano de convertir el castell en una fortalesa de l’art operístic i que va comptar amb moltes il·lusions i esforços del poble finlandès.

Savonlinna Opera Festival

Fotografia © Sonograma Magazine

El somni d’Aino Ackté va haver de superar nombrosos esculls, com és el cas de la Primera Guerra Mundial, la Revolució Russa, la Guerra Civil de Finlàndia i els greus problemes econòmics.

Savonlinna Opera Festival

Fotografia © Sonograma Magazine

Amb un caràcter marcadament patriòtic, el festival presentà, en un primer moment, les obres dels compositors finlandesos. Amb el temps, el Savonlinna Opera Festival ha crescut: des d’un esdeveniment local d’una setmana de duració s’ha transformat en un festival internacional que ofereix un repertori operístic de qualitat, durant tot mes de juliol.
El Festival, actualment, és un referent musical del país nòrdic amb una  gran accepció internacional.

Text: Carme Miró