ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Cròniques

Savonlinna Opera Festival-III


El Castell d’Olavinlinna, situat a un lloc estratègic per defensar la regió dels llacs, s’ha convertit al llarg de mig segle en la seu del Savonlinna Opera Festival.
Savonlinna, una ciutat pròspera amb una activitat musical destacable, està situada entre els llacs Haapavesi i Pihlajavesi; un lloc idoni per erigir un castell que acull els secrets i les traïcions, els amors i les venjances, la glòria i la mort. Nombrosos relats han seduït compositors i compositores, que al seu torn han creat la relació més idíl·lica de tots els temps: l’òpera.

Savonlinna Opera Festival

© Sonograma Magazine

El castell, que aplega dos museus d’objectes medievals i tresors ortodoxes, cedeix les seves altes i esveltes parets per representar cada any un repertori operístic amb intèrprets finlandesos i internacionals.
L’orquestra i el cor del Festival d’estiu de Savonlinna es nodreix de músics de tota Finlàndia; fan gala de la seva bona formació. Cal remarcar que l’educació musical a Finlàndia és d’una qualitat indiscutible.
L’organització del Festival estiuenc, d’un protocol exquisit i diligent, treballa de forma incansable per garantir el bon funcionament d’uns esdeveniments musicals on es troben milers de persones de diversa procedència.

Savonlinna Opera Festival

© Sonograma Magazine

Per acabar aquests textos introductoris, cal rememorar la figura singular de la soprano Aino Akté (1876-1944). Impressionada per l’acústica i la bellesa extraordinària de l’entorn del castell va posar en marxa un programa amb obres de compositors finlandesos. Akté va ser una gran cantant, una amant del seu país; ella posseïa, a més a més, grans dots empresarials. La seva gran personalitat fou decisiva per impulsar un festival que el proper any commemorarà el centenari. Un gran festejament se celebrarà a Savonlinna, l’estiu del 2012.

En el programa de juliol del 2011 s’han interpretant les següents òperes:

Don Giovani, W.A.Mozart; Lohengrin, R. Wagner; Tosca, G. Puccini; Don Carlo, G. Verdi.

Text: Carme Miró