ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Cròniques

Festival de Música Antiga dels Pirineus


Festival de Música Antiga dels Pirineus

Normalitzar la cultura musical als Pirineus ha estat un dels objectius de Josep Mª Dutrèn i tot l’equip de persones que fan possible el Festival de Música Antiga dels Pirineu (FeMAP).
No crec que hi hagi gaires festivals de música al nostre país que programin un repertori semblant al que organitzen els 22 municipis dels Pirineus en el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus. Aquesta brogidora veu, que bufa del nord, que omple les esglésies amb els veïns dels pobles, amb visitants de pas o forans que aprofiten les seves vacances per escoltar música antiga en les nits estiuenques, dic, aquesta veu estima la música i ho demostra a cada any que passa: creix el públic del FeMAP. Enguany,4.500 persones han pogut gaudir dels 34
concerts que s’han dut a terme en un total de 22 municipis del Pirineu català i el Principat d’Andorra entre els dies 19 de juny i 20 d’agost.
sonogramamagazine-femapEl FeMAP tanca, doncs, la seva quarta edició amb un increment
de públic del 12% respecte a l’any anterior, malgrat la reducció en el nombre de concerts (que ha passat de 40 a 34). Durant aquesta edició s’han exhaurit entrades per a un total de 10 concerts.
Són dades que es poden contrastar perquè els membres del FeMAP tenen la voluntat de ser transparents i treballar per la cultura musical en espais que no acullen, precisament, aglomeracions. Això el fa més singular, i si m’ho permeteu, us diré que el fa més atractiu.
Hi ha un ambient de passió per la música, no hi manquen alguns intèrprets coneguts, i aquest encisador festival d’estiu és esperat casi com si fos un miracle perquè no són pocs els obstacles que han de superar els organitzadors.
L’encís del FeMAP és aquest: la subtilitat dels repertoris, el contacte que estableixen els artistes i el públic i l’empenta d’un grup de persones que fan de la música la seva forma de comunicar la cultura.
Esperem amb delit la cinquena edició!

Text: Carme Miró