ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Cròniques

Stéphane Denève dirigeix l’OBC


Prélude à l’après-midi d’un faune, Claude Debussy
Concert per a piano i orquestra, Edvard Grieg
Pelléas et Mélisande, op.80, Gabriel Fauré
La Mer, Claude Debussy
Intèrprets:
Jean-Yves Thibaudet
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Direcció: Stéphane Denève
L’Auditori, 19 de novembre

La interpretació musical, l’astúcia, l’habilitat d’un director, per exemple, pot ser objecte de discussions, i ben variades, però l’apreciació del concert depèn, en la majoria dels casos, per no dir en tots, de la sensibilitat de l’oient.
El darrer concert de l’OBC, dirigit amb gran sensibilitat pel refinat director francès Stéphane Denève, va ser una delícia estètica per als sentits. La impressionant Pelléas et Mélisande, op.80.Suite de Gabriel Fauré inclou les quatre peces de música incidental que el compositor va compondre per a una representació de l’obra del mateix nom del dramaturg Maurice Maeterlinck. La cosa no és gens estranya, el francesos s’estimen la música i la literatura, especialment les seves.
I encara més, la interpretació del Concert per a piano i orquestra en La menor, op.16, del compositor noruec Edvard Grieg a càrrec de Jean-Yves Thibaudet ens va deixar bocabadats. Les evocacions poètiques que ens va fer arribar el brillant pianista francès reflectien la joia i la inspiració del compositor que, feia relativament poc, s’havia casat amb la soprano Nina Hagerup.

Jean-Yves Thibaudet

Jean-Yves Thibaudet

La interpretació de Thibaudet va ser molt convincent. La claredat expositiva contribuí enormement a executar les seves estratègies expressives que desplegà de manera impecable.
Stéphane Denève va presentar La Mer de Claude Debussy extraordinàriament proporcionada i sensual. Tot el cos orquestral fluïa dins els misteriosos racons de naturalesa aquosa. La música de Debussy va adquirir grandesa sense danyar l’esperit del contingut musical, sense ampul·lositats.
Amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya vàrem viure una experiència gratificant, tant per les aportacions individuals com col·lectives. Stéphane Denève va treballar per a la consecució d’un objectiu compartit: la bona música.

Text: Carme Miró