ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Revista de pensament musical en V.O.

Comitè de Recerca Musical a SonogramaMGZN


El Comitè de Recerca esta format per un equip de professors de sòlid prestigi internacional. Iniciem amb força i convicció aquesta secció amb l’objectiu de fer arribar arreu la Recerca Musical a Catalunya. Els objectius d’aquest equip, integrat a Sonograma Magazine, són: promoure, comunicar i difondre els processos de creació relacionats amb la musica, entesa com a fenomen artístic de primer ordre. Com també buscar la col·laboració d’investigadors provinents d’àmbits diferents, transversals i complementaris a la música.


recerca-neil-frau2Manel Neil Frau-Cortès
neilfrau@sonograma.org

(Ciutat de Mallorca, 1965), músic i filòleg, treballa a la Universitat de Maryland (Washington DC). Estudià al Conservatori Professional de Palma i al Taller de Músics de Barcelona. És llicenciat en Filologia hebrea (Universitat de Barcelona), màster en Música jueva i Arts cantorials (Gratz College), hazzan investit (Reconstructionist Rabbinical College) i doctor en Literatura hebrea medieval (Universitat de Girona). Ha publicat extensament en diverses línies d’investigació tals com teoria musical medieval en les fonts hebrees, la producció literària del rabí mallorquí Xim’on ben Tsemah Duran, o el futur de la música en l’Era Digital. Per a més informació visiteu <www.neilfrau.com>


Pedro Buil Tercero

Doctor en musicología por la Universidad Complutense de Madrid. Estudia el grado de música en el C. P. M de Zaragoza, la Licenciatura en Hª y C.C de la Música en la Universidad de La Rioja y el Máster en creación e interpretación musical en la URJC. Actualmente trabaja en la gestión de música en televisión y publicidad.

 


recerca-melissamercadal2

Melissa Mercadal-Brotons
melissamercadal@sonograma.org

PhD, MT-BC, REMTA, Psicòloga-Musicoterapeuta Estudis superiors en Flauta Travessera en el Conservatori Municipal de Música de Barcelona i Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. El 1985 es traslladà a EEUU on va obtenir el Màster en Musicoteràpia (Florida State University, 1987)i el Doctorat en Pedagogia Musical per la University of Oregon (1993, EEUU). Desde1988 a 1998 va ser professora de Musicoteràpia a la Willamette University(Oregon)on compartia la seva tasca com a docent amb la de musicoterapeuta clínica i investigació. Compta amb més de 25 anys d’experiència clínica en el camp de la geriatria i de les demències. Actualment és Professora del departament de Pedagogia i Coordinadora de màsters i de recerca de l’ESMUC on també coordina el Màster de Musicoteràpia (ESMUC).


Antoni Pizà

Antoni Pizà ha estat professor de la història de la música a Hofstra University (Long Island, NY), The City College (NY) i John Jay College (NY). Actualment és el Director de la Foundation for Iberian Music integrada en el Centre d’Estudis de Postgrau de la City University of New York a on també és professor. Així mateix és membre de la junta editorial de Music in Art, Catalan Review, Música Oral del Sur i Itamar. A més de nombrosos articles d’investigació, crítica i divulgació


recerca-carmemiro2Carme Miró
carmemiro@sonograma.org

Fundadora de Sonograma Magazine. Compositora i pianista. Estudia al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i de Badalona i amplia els seus estudis a Sofia i a Siena. Ha dirigit corals i grups instrumentals. Ha realitzat diverses gires per Europa. Ha estrenat obres pròpies a diferents auditoris europeus. Desenvolupa, en l’actualitat, una tasca pedagògica com a docent i com a formadora del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.


recerca-maria2Maria Ivanova
mariaivanova@sonograma.org

Professora d’informàtica i d’arts plàstiques i disseny; dissenyadora gràfica i fotògrafa. L’any 2008 va cofundar amb la Carme Miró la revista Sonograma Magazine. És responsable de comunicació i gestora de la comunitat en línia de la revista.

 

* * *