Núria Giménez-Comas

> Núria Giménez-Comas

Núria Giménez-Comas comença els estudis musicals amb el piano fent els estudis superiors amb els professors Víctor Cordero i Margarita Serrat. Posteriorment entra a l'Esmuc per estudiar composició i treballa amb el compositor Christophe Havel, amb qui també descobreix el món de la música electroacústica aprofundint en la noció de timbre. Més tard, amb Mauricio Sotelo, farà el projecte final tractant la relació entre la música i les matemàtiques. Continua els estudis a Ginebra on treballa amb els compositors Michael Jarrell i la composició electroacústica amb Luís Naón i Eric Daubresse. Allà pot aprofundir amb el treball de l'harmonia i l'orquestració així com en les eines de l'electrònica en temps real.
Molt interessada en la música mixta ha realitzat el Cursus 1 i 2 per a compositors a l'IRCAM, en el marc d'aquest últim realitza un projecte sobre el tema de les escenes sonores per a quartet de corda i electrònica que ha estat estrenat pel Quartet Diotima en col·laboració amb Voix Nouvelles de Royaumont.
Treballa en col·laboració smb artistes d'altres àmbits com l'artista visual Dan Browne i l'escriptora Laure Gauthier.
Ha treballat amb intèrprets com Harry Sparnaay i Jean-Pierre Dupuy, el Cor de la Catedral de Barcelona, l'Ensemble BCN216, el trio del Klanforum de Vienna, l'Ensemble Contrechamps, i amb vàries orquestres com la Brussels Philarmonic entre altres.
Ha estat premiada a concursos com el II Concurs Internacional de Composició Musical "Eulalio Ferrer" de Mèxic, Concours de Composició Coral de la EACC (European Association for Choral Conductors), Concurs Internacional de Composició per a instrument y dispositiu electrònic de Bourges. ha rebut el Premi Colegio de España-INAEM 2012, el 1r premi del III Concurs Edison-Denisov.
Ha rebut encàrrecs d'ensembles com Proxima Centauri, Espai Sonor, Geneva Camerata, BCN216 amb les ajudes de l'INAEM i del Ministeri de Cultura Francès recolzant aquests encàrrecs i encàrrecs de Radio France així com el Grame i l'Ircam.