Laura Gené Hijós

> Laura Gené Hijós

Inicia els estudis musicals de violí al Conservatori de Música de Vila-seca, on hi finalitza el Grau Professional. Continua el Grau Superior en el Conservatori del Liceu sota la supervisió dels mestres Corrado Bolsi i Kai Gleusteen. Compagina la vessant d’intèrpret amb els estudis d’Història a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i, posteriorment, els estudis de segon cicle d’ Història i Ciències de la Música a la Universitat Autònoma de Barcelona. Sota la supervisió dels Doctors Francesc Bonastre i Jaume Ayats cursa en la mateixa universitat els estudis de Doctorat, enfocats en la vinculació del llegat musical culte i també tradicional català de principis de segle amb compositors catalans actuals, amb especial interès cap a la vasta producció del mestre Salvador Brotons.

Ha estat becada per el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional de Catalunya (C.P.C.P.T.C.) per a desenvolupar  un projecte de recerca sobre La Figura del Músic Individual al Pirineu i a les comarques de Tarragona (projecte conjunt amb l´acordionista i professora de l´ESMuC Cati Plana).

Al 2005 realitzà un Performer Diploma en violí a l’ Universitat d’ Indiana amb els mestres Mauricio Fuks i Federico Agostini. Durant l’estada als Estats Unit  participà, al maig de 2008, en les jornades de la primera edició de la Catalan Culture Week a la UCSB (Universitat de Santa Barbara) organitzades per l’ Institut Ramon Llull, i oferint una conferència sobre el despertar cultural i musical viscut a finals del segle XIX a Catalunya i culminat amb el Noucentisme.