Ana Barjau

> Ana Barjau

Ana Barjau és professora titular del Departament d’Enginyeria Mecànica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Barcelonades del 1988. Va estudiarFísica Teòrica a la Universitatde Barcelona, on va obtenir el títol de doctor al juny de 1987.
Com a docent, ha estat responsable de matèries diverses (acústica, mecànica, vibracions, dinàmica caòtica, dinàmica de l’automòbil). La seva activitat investigadora s’ha desenvolupat en diferents àmbits (acústica, dinàmica vibratòria, dinàmica percussiva, biomecànica) en col·laboració amb diversesinstitucions nacionals i internacionals. Dins de la seva producció científica, són particularment rellevants les seves aportacions en el camp de l’Acústica Musical, línia de recerca que va començar amb la seva tesi doctoral, dedicada a la modelització física i la simulació d’un instrument de vent de columna cònica i llengüeta doble.
Per la seva vinculació amb la descripció científica dels fenòmens musicals, ha estat col·laboradora del Museu de la Música de Barcelona durant deu anys (com a professora en el curs d’organologia i com a assessora per als textos de la sala interactiva) i autora de totes les entrades relatives a l’acústica musical de la Gran Enciclopèdia Catalana de la Música.