ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Revista de pensament musical en V.O.

Editorial #033


Sonograma Magazine és un exemple llampant d’allò que anomenem «la cultura no subvencionada». Les nostres servituds comencen i acaben al punt zero.
Dels nostres objectius en destaquem uns quants.

En primer lloc, dirigir, des del primer dia, tota la nostra energia a donar un missatge artístic i científic: la música enriqueix el coneixement humà. No és nou. Ja fa més de dos mil·lennis, Aristòtil defensava que l’afany de coneixement és una de les característiques més importants de l’ésser humà.
En segon lloc, pensem que és indispensable treballar per a una revista musical que doni veu als músics. I així ha nascut Sonograma Magazine: una aventura intel·lectual que per mitjà de la música dona sentit i fonaments al coneixement. Ho fem des del nostre convenciment, i amb satisfacció. Volem ocupar aquest espai on la música deixa de ser un entreteniment per esdevenir un vehicle de coneixement.
En un sentit ampli, treballem diàriament per consolidar aquest objectiu: creem una revista de pensament musical que incentiva la recerca musical, conrea els potencials dels creadors del context musical i connecta el lector amb l’univers musical, artístic i cultural.

El nostre vocabulari inclou paraules com el talent, el compromís, la inclusió, la introspecció, l’aprenentatge, el significat, la transformació, i moltes més.
Ens fascinen les idees i gaudim de la relació que establim amb altres contextos com ara la poesia, la literatura i l’art en general.
Comptem amb la il·lusió de tot un equip de persones engrescades amb el projecte. Un grup de docents compromesos amb la responsabilitat de difondre el nostre patrimoni musical i cultural. Convidem, també, noves persones, entusiastes i responsables, que formin part d’aquest projecte optimista que vol maximitzar la senzillesa (no pas la banalitat) i la generositat d’un grup de persones molt entranyables.

Potser, vostè, el lector, pensarà que, per obvia, aquest editorial resulta innecessari perquè ja fa nou anys que estem en línia i anem recordant que els nostres impetuosos desitjos es manifesten des de l’esperança. Doncs sí, ho tornem a dir, tantes vegades com faci falta. Publiquem conscienciosament i amb entusiasme, i busquem l’epifania de les idees.
Editar un nou número de la revista Sonograma Magazine és tota una festassa que celebrem als voltants d’equinoccis i solsticis.

 *  *  *