ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Revista de pensament musical en V.O.

Acadèmia 1750


Fotografia©Maria Ivanova

L’Acadèmia 1750 va néixer com un joc, un anem a fer música una colla d’amics, som-hi! No teníem cap preocupació fiscal, ni de gestor, ni de CIF… érem feliços només fent música. Amb els anys s’ha convertit en una petita empresa cultural que dóna feina a músics i que genera programes interessants com, per exemple, el del proper mes de març que estrenarem un Oratori de José Lidón dins de la temporada del CNDM.

Fotografia©Maria Ivanova

Amb tot, però, aquella il·lusió primerenca encara és viva i d’aquí neix la joia de fer música que tant en parlen les crítiques dels nostres concerts. Continuarem en aquest camí i esperem veure moltes més cares d’alegria entre el públic dels nostres concerts.

Joan Bosch

 *  *  *

Fotografia©Maria Ivanova

Vaig conèixer l’Acadèmia 1750 al festival de música de Torroella de Montgrí. Durant alguns anys va ser una de les cites ineludibles del festival. Al cap d’un temps, i ja formant-me en música antiga, hi reconeixia algun dels meus professors, i poc a poc alguns amics, companys de formació o d’algun altre projecte. En aquell moment, la meva percepció dels concerts ja era diferent, i al final del concert, abans d’anar a saludar els companys, el pensament era: t’imagines si un dia puc tocar al Festival de Torroella de Montgrí amb l’Acadèmia 1750? He tingut la sort que aquest pensament es fes realitat, i ara formo part d’un projecte fantàstic amb grans músics i bons companys. 

Oriol Casadevall i Crespo

 *  *  *

Fotografia©Maria Ivanova

Para mi, la Acadèmia 1750 es la materialización del sueño de la música en su estado puro. La reproducción del arte tal y como fue concebido en el momento de su creación. El historicismo, no es sólo una aproximación intelectual a la música, sino la humilde esperanza de comunicar la belleza que genios como Mozart o Bach crearon, respetando su ideal estético, técnico o a nivel instrumental y espiritual. Es aproximarnos al alma de los creadores y conectarla con la del público. Estoy profundamente feliz de participar con Academia 1750 en tan bella misión.

Edelweis Tinoco

 *  *  *

Fotografia©Maria Ivanova

Due to the decades-long relationships that I have with some of the musicians in Academia 1750, notably Sylvan, Alba and Massimo, my overriding sensation when playing in this ensemble is the joy of making music with old friends and a feeling of coming home.
There is additionally, of course, the delight of discovering new affinities, talents and personalities.

Eliza Gex

 *  *  *

Fotografia©Maria Ivanova

Para tener un buen resultado musical en un grupo, para mi solo hacen falta dos cosas – buenos musicos (por supuesto!) y un buen ambiente donde todos puedan cooperar y ser guiados en una buena dirección musical por un director talentoso que les cuide y les respete mucho. Por suerte, y gracias al trabajo de los organizadores, la Academia 1750 tiene estos dos elementos esenciales. Es un placer tocar con el conjunto instrumental, rodeada de musicos, disfrutando del ambiente genial y, al mismo tiempo, hacer llegar un resultado musical de alto nivel a un público cada vez mas amplio.

Katy Elkin

 *  *  *