ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Revista de pensament musical en V.O.

Editorial #032


Que Ramon Llull (1232/3-1315/6) fou un personatge fascinant, singular i irrepetible, no faria falta recalcar-ho perquè arreu del món se sap que va escriure més de 265 obres, que va utilitzar la llengua catalana per a temes de pensament i va disputar amb savis d’altres religions amb l’objectiu de demostrar que els dogmes cristians eren necessaris i indispensables per trobar la Veritat.
sonograma-magazine-editorialSonograma Magazine ja ha dedicat uns quants articles, en les edicions d’enguany, a la figura del Beat, i ara presentem un monogràfic per celebrar la commemoració del setè centenari de l’insigne pensador català.
Llull es va situar, no solament en els orígens de la producció literària de la nostra llengua catalana, sinó que també va bastir un edifici intel·lectual únic i gegantí en la història universal. La rutilant saviesa del gran mestre mallorquí ens ha fascinat sempre i per aquest motiu entenem que aquesta merescuda celebració comptarà amb tots els nostres esforços per a difondre el seu singular llegat.
Hem confeccionat aquest monogràfic amb la col·laboració de Joan Santanach, comissari de l’Any Ramon Llull 2016. I hem acollit amb una il·lusió tremenda el pensament de molts músics que s’han sentit atrets per la figura de Llull.
Volem agrair, doncs, la generosa col·laboració i l’esforç de síntesi de Joan Santanach i Maribel Ripoll, Comissària Autonòmica per a l’Any Llull de les Balears, com també agraïm la col·laboració de tots els autors que han volgut participar en aquest monogràfic titulat “Musicar Ramon Llull”.
Un apunt final que pensem que és indispensable transmetre als lectors. Volem donar les gràcies, amb tot el respecte, estima i reconeixement, a Antoni Bonner que ens va obrir les portes de casa seva per parlar-nos de Ramon Llull i de música.
Esperem que els lectors s’acostin al geni mallorquí i a la seva obra per mitjà de Sonograma Magazine, i en puguin gaudir, amb normalitat, de tota la seva expressió artística i filosòfica.

 *  *  *