ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Revista de pensament musical en V.O.

Música a les mans


Secció a càrrec d’ORIOL FERRÉ

AUTORS: Isidre Vallès i Castelló i Mar Calvet López
        (Equip de música del CRE ONCE-Barcelona)

Introducció

Durant el curs 1999-2000, en una visita a l’Escola municipal de música de Salou per motius de feina, la Montserrat Crusat i la Begoña Romero (directora i cap d’estudis respectivament en aquell moment), ens van fer la proposta de fer una trobada d’alumnes cecs estudiants de música de la seva zona. El motiu: l’Oriol, un nen cec de set anys que estudiava amb elles els havia preguntat si hi havia més nens cecs a altres escoles de música. Finalment la proposta es va ampliar a tots els estudiants de música amb discapacitat visual de Catalunya que estaven atesos des del Centre de Recursos Educatius de l’ONCE a Barcelona en aquell moment.

Després d’uns mesos de preparació i de molta feina, els dies 10 i 11 de novembre de 2001 es va dur a terme la primera trobada. El claustre de l’Escola municipal de música va escollir el lema “Música a les mans”, una poètica metàfora de l’ús que se’n fa de les mans per llegir una partitura en sistema Braille. Des d’aleshores aquest ha estat i segueix sent el lema de les jornades.

Llegir l’article sencer en PDF

 

 

 

*  *  *