ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Revista de pensament musical en V.O.

Les aventures de Tom Sawyer


Títol: Les aventures de Tom Sawyer
Autor: Mark Twain
Il·lustracions: Carles Arbat
ISBN: 978-84-489-3043-1
Editorial: Barcanova
Edat:+10

Sonograma_Les-aventures-de-tom-SawyerAquesta és la història d’un estiu meravellós que captiva els lectors de totes les edats des del 1876, any en què fou publicada per primera vegada.

Hi ha llibres que formen part del patrimoni de la humanitat, i aquest n’és un. Comparteix categoria amb obres com ara Moby Dick (1851), de Herman Melville; Alícia al país de les meravelles (1865), de Lewis Carroll; i Oliver Twist (1837-1839) i David Copperfield (1849-1850), de Charles Dickens. Totes elles, obres protagonitzades per nens, i amb una clara intenció de crítica social per part dels seus autors.

Les aventures de Tom Sawyer ens porten a viure, amb la intensitat que només un nen pot fer-ho, la vida de finals del segle XIX a la riba del Mississipí, on hi trobarem personatges tan entranyables com em Huck i en Joe, la tia Polly, el senyor Dobbins i la meravellosa Becky, just abans que la infantesa passi pàgina indefectiblement.

Text: Jordi Badiella