ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Revista de pensament musical en V.O.

Editorial núm. 023


Sonograma Magazine obre una metafòrica finestra per als lectors que volen gaudir de les reflexions, dels somnis, dels poemes i de la música de les nombroses persones que col·laboren amb aquest projecte de pensament musical i difusió cultural.

Aquesta cultura tan mediocre, la d’expandir rumors sense cap fonament, afegida a la problemàtica aterridora del descens del nivell musical dels joves, sobretot a causa de les retallades, fan que la cultura i l’educació musical siguin més vulnerables que mai.

fotografia ©Maria Ivanova

fotografia ©Maria Ivanova

Malgrat tot això, sigui com sigui, ens en sortim, i som aquí publicant la revista i els seus suplements culturals, amb tota l’estima que mereix aquest projecte col·laboratiu que s’anomena Sonograma Magazine. No volem claudicar davant d’aquests moments tan desoladors que són fruit de la cobdícia, l’especulació interessada, desproporcionada i premeditada, i la mediocritat de la classe política i dels seus gestors.

I és per això que us anunciem que, no solament resistim a les envestides i al menyspreu amb què es tracta l’aprenentatge musical, en concret, i la cultura musical, en general, sinó que il·lusionats emprenem una nova època de renovació de la revista. Us convidem a formar part d’aquest festival de la paraula i el so.

Us comuniquem, doncs, que per a dur a terme aquesta tasca, el web de Sonograma Magazine no estarà operatiu durant el mes d’agost. Només es podrà consultar el Suplement de Cròniques de concert perquè l’activitat de Sonograma Magazine als Festivals de Música no s’atura.

Ens refermem en les paraules de l’economista francès Thomas Piketty quan diu que “La difusió del coneixement és el més gran reductor de les desigualtats”.

I, una vegada més, manifestem l’agraïment més sincer a la generositat de tots els col·laboradors i col·laboradores que fan possible, amb la seva impagable presència, que la revista de pensament musical, Sonograma Magazine, sigui una eina útil al coneixement musical i al gaudi artístic.

*  *  *