ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Revista de pensament musical en V.O.

Contes i faules


Títol: Contes i faules
Autor: Francesc Eiximenis
Adaptació: Artur Ahuir, Josep Lluís Domènech
Il·lustracions: Manel Gimeno
I.S.B.N.: 978-84-8424-116-4
Editorial: Acadèmia Valenciana de la Llengua
Edat: +12

Sonograma_ Francesc EiximenisAquesta edició que presentem de Contes i faules de Francesc Eiximenis és una adaptació d’una selecció a partir del recull de Marçal Olivar que va editar l’editorial Barcino, l’any 1925. L’objectiu és aproximar als estudiants de l’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat l’obra de l’escriptor franciscà català, un dels autors medievals més reconeguts.

El volum recull trenta-vuit contes i quinze faules, adaptades a la nostra llengua actual, que ens parlen, perquè tenen l’origen en la tradició oral, o, també podríem dir, ens conten, que vindria del cantar la poesia, com invocava Goethe, els costums de pagesos, de pescaters, del Mestre Arnau de Vilanova (el gran i famós metge), l’exemple del mercader desagraït i el rei Sanç de Mallorca, i en podríem dir més. I del fabulari ens arriben les aventures del gat i la rabosa, o la faula de la somera que es volia pintar quan era nóvia.

Us quedareu sorpresos de com de divertides i entretingudes són les històries que va escriure el gran escriptor gironí que va viure a València cap el 1383, on hi va escriure la major part de les seves obres.

Text: Carme Miró