ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Revista de pensament musical en V.O.

Divendres


Títol: Divendres
Autor: Santiago Freire
Il·lustracions: Dani Padrón
ISBN: 978-84-15920-05-2
Editorial: Sushi Books
Edat: + 5

DivendresDivendres és el nom d’un personatge entranyable de Daniel Defoe, amb el qual molts lectors vam descobrir la força de la tendresa humana. Aquest clàssic del llibre juvenil d’aventures ens acompanya des del 1719, any en què fou publicat per primera vegada.
Ara, un segell editorial nou de trinca: Sushi Books, amb seu a Cangas do Morrazo, Pontevedra, que té la destresa i el mèrit d’editar el seu catàleg en català, castellà, galleg i euskera, posa a disposició dels primers lectors una visió insòlita d’aquesta història: si bé en la novel·la de Defoe, Divendres és educat com un nen petit, en l’obra de Santiago Freire, es deixa educar perquè Robinson Crusoe, aquell blanc escarransit i maldestre, tingui alguna oportunitat de sobreviure en una illa plena de perills per als quals no està preparat.
Només per aquest canvi de perspectiva, Divendres sorprèn. Però si el lector sent l’emoció d’una obra singular, també és degut, en bona part, a la bellesa de les il·lustracions de Dani Padrón que retrata Divendres i Robinson com mai ningú ho havia fet abans.
Un llibre, doncs, per descobrir o retrobar una història destinada a acompanyar-nos al llarg de la vida.

Text: Jordi Badiella