ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Revista de pensament musical en V.O.

L’illa del tresor


Títol: L’illa del tresor
Autor: Robert L. Stevenson
Dibuixos: Paco Hernández Navarro
ISBN: 978-84-9824-210-2
Editorial: Edicions Bromera
Edat: +14

Literatura-infantil-juvenil-Lilla-del-tresorSovint els grans llibres tenen grans començaments, i L’illa del tresor no n’és una excepció:  “El senyor Trelawney, el doctor Livesey i alguns altres cavallers m’han demanat que escriga, amb pèls i senyals, totes les coses que recorde sobre l’illa del tresor, des del principi a la fi, sense amagar res llevat de la localització exacta de l’illa, on encara hi ha una bona part del tresor.”

Guiat per aquesta consigna, el jove Jim Hawkins ens condueix a través de les aigües del mar de la intriga (el mar és omnipresent en la novel·la) a la recerca d’un tresor que cadascú de nosaltres trobarà no tan sols en les descripcions meravelloses del paisatge o en el coneixement de personatges insòlits, sinó també en el cor de la seva imaginació.

Billy Bones, Black Spot, el doctor Livesey, John Trelawney, Ben Gunn, Israel Hands, Long John Silver, ens esperen en aquesta història que viurem com si fossim el propi Jim Hawkins, que ja ens avisa al començament del llibre que ens té reservada encara una bona part del tresor.

Text: Jordi Badiella