ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Revista de pensament musical en V.O.

Jan Plata. La crida dels pirates


Títol: Jan Plata. La crida dels pirates
Autor: Josep Lluís Badal
Il·lustracions: Jordi Lafebre
ISBN: 978-84-246-4749-0
Editorial: La Galera, SAU Editorial
Edat recomanada: +8

Literatura-Infantil-Juvenil-Jan-PlataHi ha famílies que no són el que sembla. Pot ser que siguis un nen que viu amb la mare en una casa a prop de la platja, que no hagis vist mai el pare o altres familiars, que vagis a una escola d’allò més normal i que un bon dia tot es capgiri i visquis una aventura al·lucinant. És clar que potser ja es veia a venir perquè et dius Jan Plata i, amb un nom així és difícil no acabar sent un pirata.
Per què aquest llibre ha guanyat la cinquantena edició del premi Josep Maria Folch i Torres? En Tros de sabre –un home, lector, que hauries de conèixer–, en té bona part de culpa, si no per què diu coses com ara aquesta a en Jan Plata: Ha passat que ara ets un altre Jan. Ha passat el temps, amb totes les seves desaparicions i guanys. Ha passat que ara ets una batalla més vell i una batalla més savi que fa unes hores. El que ha passat és la vida, Jan. Com passa ara mateix i com passarà demà.
I aquest és només el començament de moltes aventures!

Text: Jordi Badiella