ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Revista de pensament musical en V.O.

Els nois del carrer de Pál


Títol: Els nois del carrer de Pál
Autor: Ferenc Molnár
ISBN: 978-84-8343-149-8
Editorial: Bambú
Edat: +14

Publicat per primera vegada en català, Els nois del carrer de Pál, el gran clàssic de la literatura juvenil hongaresa, escrit l’any 1907, manté les seves propietats etimològiques: és el primer de la seva classe i el seu interès perviu a través del temps.
L’alt sentit de pertinença al grup, que en general experimenten els adolescents, troba en aquesta novel.la una projecció en l’enfrontament entre les dues colles que la protagonitzen: els nois del carrer de Pál i la banda del Jardí Botànic, que es vol apropiar del grund, el terreny on solen jugar els primers.

Text: Jordi Badiella