ISSN 1989-1938
Espai web patrocinat per:
Revista de pensament musical en V.O.

Ma Teresa Tarrés


Ma Teresa Tarrés BoschL’any 1982 realitza el primer gravat en el taller de l’Escola Massana (Barcelona). El mateix any realitza estada en la residència familiar del pintor i escultor Alberto Giacometti, en la vall d’Aosta (Suïssa). L’any 1988 es llicencia en Belles Arts (Barcelona) en la Facultat “Sant Jordi”, especialitat de Gravat i Estampació. Ha assistit al curs de Gravat a color, amb el mètode de les “Viscositats”, a l’Escola Internacional d’Estiu a Calella; curs impartit per l’especialista suec Jan Peterson. Tècnica inventada en el famós «Atelier 17» de París; taller especialitzat en estampar gravat d’artistes de la talla de Picasso i Miró.
Sent una especial atracció per l’art de les cultures ascentrals, sobretot, per les obres de la cultura Dogon, que inspiren els primers gravats i litografies.

Des de 1989 desenvolupa la tasca pedagògica de professora de gravat, dibuix, color i disseny. L’any 2002 organitza a l’Escola d’Art i disseny d’Olot el «Chill-out» de gravat al carrer. Es proposa la realització de planxes gegants de 150cm treballades amb la tècnica de Gravat en relleu. Es fa ús de planxes amb adherència de materials de reciclatge que permet donar molta forma a l’obra. L’experiència es fa única, ja que aprofitant la pavimentació del túnel de Castellfollit de la Roca, l’empresa concessionària cedeix una màquina piconadora de carreteres per utilitzar-la com a tòrcul al carrer. L’acció compta amb la participació de diversos artistes internacionals, com per exemple Niebla i Jordi Puig, a més de ser seguida per diversos mitjans de comunicació i TV3.

Des de l’any 1976 i fins l’actualitat ha participat en nombroses exposicions col·lectives i individuals amb obres de gravats, serigrafies, litografies i altres tècniques d’estampació.

<malbates@hotmail.com>